Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Blefaroplastia: chirurgie estetică pleoape, blefaroplastie

După cum știm cu toții, ochii reprezintă componenta care oferă cea mai mare comunicativitate feței. De-a lungul anilor, forma pleoapelor noastre tinde să se schimbe și să transmită un aspect din ce în ce mai obosit, care ar putea deveni în cele din urmă fără expresie.
Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală menită să restabilească prospețimea și expresivitatea privirii, eliminând excesul de piele al pleoapei superioare și eliminând pungile de la pleoapa inferioară.
Rezultatul va fi dat de o întinerire generală a feței și, în consecință, expresia va fi din nou plină de viață și proaspătă!
Clinica Lus Fly, prin personalul său specializat, efectuează intervenţia de blefaroplastie la nivelul pleoapelor și a pungilor de sub ochi, care pot fi, de asemenea, asociate cu alte tratamente, cum ar fi remodelare facială sau lifting. Mai mult, poate fi efectuată și numai pe pleoapele superioare sau inferioare în funcție de necesități: în timpul vizitei de specialitate, chirurgul va avea grijă să evalueze starea țesuturilor și, prin urmare, necesitatea de a fi supus unei intervenții chirurgicale.

Blepharoplasty

Acest tip de intervenţie de chirurgie cosmetică se efectuează la pacienții care prezintă:

• Umflarea pleoapelor superioare sau inferioare
• Pleoapele superioare lăsate, atunci când pielea se relaxează și se sprijină pe gene, se reduce de asemenea, vederea
• Pleoapele inferioare care prezintă exces de piele, respectiv pungi, cearcăne și umflături
• Orientarea colțului ochiului în jos
• Sprâncene foarte apropiate de deschiderea ochilor
• Defecte congenitale ale ochilor, cum ar fi pleoapa orientală sau căzută

Avantajele și avantajele intervenţiei de blefaroplastie

Beneficiile și avantajele majore care pot fi observate imediat sunt:
• Aspect mai proaspăt și mai tânăr al privirii
• Îmbunătățirea semnificativă a câmpului vizual
• Luminozitate mai mare a feței, cu un aspect destins și armonios, prin îndepărtarea grăsimii în zonele din jurul ochilor

Chirurgia estetică a pleoapelor, intervenţia

Intervenţia de blefaroplastie este efectuată în regim de day hospital, rămânând în structură doar timpul necesar pentru investigaţii, examinări sau tratamente și practicând o anestezie locală, fără să fie invazivă în nici un fel.
Se efectuează în general pe ambele pleoape, dar, în funcție de problema prezentată, poate fi efectuată și numai pe pleoapa superioară sau inferioară.

Blefaroplastia superioară: intervenţie pe pleoapa superioară

În ceea ce privește pleoapa superioară, se face o incizie de-a lungul liniei pliului natural al pleoapelor şi se continuă apoi cu îndepărtarea pielii și a excesului de grăsime. Lucrând prin incizii, chirurgul poate, de asemenea, să corecteze relaxarea musculară. Inciziile făcute în blefaroplastia superioară vor fi apoi ascunse în pliurile de expresie și în locaşul pleoapelor și închise cu suturi foarte subțiri.

Blefaroplastie inferioară: intervenție pe pleoapa inferioară

În intervenţia la pleoapa inferioară, se face o incizie de-a lungul liniei genelor de pe pleoapa inferioară, continuând cu eliminarea acumulării adipoase care provoacă pungile sub ochi. Și în acest caz, cicatricea va fi practic invizibilă.
Ambele proceduri au o durată medie de 30-40 de minute și sunt aproape total nedureroase. După ce iese din camera de operație a clinicii noastre, pacientul se va relaxa într-o cameră specială cu gheață pe ochi pentru a limita umflarea. Rănile vor fi desfăcute din bandaje și, după câteva ore, pacientul va fi externat: acest lucru permite întoarcerea imediată a persoanei la viața socială și profesională.

Zilele de după operația de Blefaroplastie

După câteva ore, după terminarea anesteziei, apar, de obicei, primele dureri care sunt ușor de gestionat cu un medicament împotriva durerii, cu un impact gastric redus, administrat oral (tachipirina).
Din ziua următoare operației, se începe un tratament antibiotic profilactic, conform prescripției medicului. Un alt aspect pe care să îl aveţi în vedere este să vă păstrați întotdeauna ochii umeziți cu picături de ochi normale sau lacrimi artificiale, care trebuie aplicate pe conjunctivă de mai multe ori pe zi. De asemenea, este util să purtați ochelari de soare care fac să deranjeze mai puţin lumina intensă și să vă protejați de praf. În cea de-a doua zi, este de obicei posibil să puteţi relua multe dintre activitățile zilnice normale, cum să conduceţi sau munca de birou.
Pleoapele au o capacitate extraordinară de a se vindeca și, datorită faptului că tensiunea la nivelul rănilor este foarte mică, îndepărtarea punctelor se face foarte devreme. De obicei, în această fază, rănile sunt deja foarte puțin vizibile și doar ușor înroşite. Pot fi prezente câteva vânătăi mici în faza de dispariţie, foarte rar există echimoze mai pronunțate. Din acest moment puteți să vă spălați cu ușurință fața cu un săpun delicat și să faceți duș. Se poate aplica și un fond de ten, eventual cu protecţie împotriva razelor de soare.