Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Tratamentul estetic al botulin facial

Botulin facial sau botox facial este un tratament de medicină estetică care permite să se dea feţei un aspect relaxat, destins, proaspăt și tineresc, prin injecții mici în anumite puncte ale mușchilor faciali.
În mod normal, cele mai bune rezultate sunt obținute prin tratarea părții superioare a feței, adică pe ridurile orizontale și verticale ale frunții și ale celor din jurul ochilor, mai cunoscute sub numele de "laba-gâștei".
Este posibil să se obțină un efect complet natural prin modularea dozării în mod corespunzător, care5 permite în consecință dispariția ridurilor, dar nu și a expresivității, care va fi în schimb accentuată de prospețimea feței.

Botox viso

Etapele tratamentului cu botulin facial

Înainte de tratamentul cu botox facial

Mai întâi de toate, să clarificăm faptul că utilizarea toxinei botulinice este total nerecomandată pacienți cu vârsta sub 18 ani sau peste 65 și la femeile gravide.

De asemenea, sugerăm să se evite administrarea de medicamente antiinflamatorii și analgezice cu cel puțin 10 zile înainte de tratament, deoarece acestea pot crește posibilitatea unor mici hematoame.
De asemenea, este bine să evitați să luați tratamente antibiotice cu gentamicină sau streptomicină, numite amino glicozide, deoarece pot spori efectul tratamentului.

Medicul evaluează solicitarea pacientului și apoi recomandă tratamentul care permite obținerea celui mai bun rezultat. Într-o a doua etapă, pacientul este rugat să contracteze musculatura facială în fiecare zonă, pentru a decide cum să intervină și să evalueze care mușchi sunt cei mai responsabili pentru formarea ridurilor.

Modul în care se efectuează tratamentul cu botulin facial

Tratamentul cu botulin este ambulatoriu, fără spitalizare și fără anestezie și durează aproximativ 15-20 minute. Se efectuează prin infiltrarea unor cantități mici de produs în zonele de pe față unde trebuie să se întindă ridurile: datorită unui ac foarte subțire, medicul nostru specializat injectează substanța în puncte precise din interiorul mușchilor, astfel încât să se reducă contracția acestora.
După infiltrare, fața este ușor înroșită numai în punctele unde a fost efectuată injecția și numai pentru câteva minute. Ocazional poate apărea o mică vânătaie care tinde să se reabsoarbă în câteva zile.
Tratamentul cu toxina botulinică este reversibil, durează câteva minute și nu lasă urme de efecte vizibile, care să poată împiedica reluarea imediată a activităților cotidiene. Aceasta explică marele succes și difuzia rapidă în domeniul esteticii al acestui tratament: rezultatul estetic din regiunile tratate este atât de satisfăcător încât toxina botulinică din ultimii ani a înlocuit practic operația de lifting a frunții.

Post-tratamentul botox facial

Botulin facial nu necesită în mod special repaus post-intervenție, însă în următoarele 3-4 ore se recomandă să se evite:
• Să se stea culcat;
• Să se stea cu capul în jos
• Să se folosească casca de motocicletă sau orice alt obiect care poate intra în contact cu fața
• Să se aplice orice fel de machiaj
• Să se facă eforturi și exerciții grele
Pe întreg parcursul zilei următoare nu se recomandă masarea sau apăsarea pe zonele tratate.

În cele 15 zile care urmează botoxului facial, în mod normal, este recomandat să evitați:
• Expunerea la soare sau la lămpi UV
• Saune sau băi turcești.
În concluzie, în 3-5 zile vom începe să apreciem blocarea mușchilor tratați, iar rezultatul final maxim este apreciat în decurs de o lună.