Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Abdominoplastie, remodelarea și aplatizarea regiunii abdominale

Aceasta este o intervenție de chirurgie estetică pentru a remodela și aplatiza regiunea abdominală: abdominoplastia are scopul de a elimina atât grăsimea, cât și excesul de piele, precum și de a consolida peretele abdominal prin tehnici speciale de sutură musculară, pentru a obține un abdomen plat și destins. Acest tip de lifting a abdomenului nu poate fi înțeles ca o intervenție care vizează reducerea greutății, ci numai îmbunătățirea estetică.

Chirurgia estetică a abdomenului

Abdominoplastia este recomandată pentru a oferi abdomenului un aspect tonic, compact, în special la pacienții care prezintă:
- Burtă flască şi căzută;
- Zone extinse de vergeturi;
- Prezență de cicatrice inestetice, atât verticale cât și orizontale;
- Relaxare abdominala din exces de piele;
- Abdomen pendulant;
- Abdomen disproporționat față de celelalte zone ale corpului;
- Diastaza mușchilor drepţi abdominali;
- Pierderea fermității după o sarcină;
- Motive psihologice cauzate de defectul estetic.

Înainte de operația de abdominoplastie

Înainte de o abdomenoplastie, există câteva proceduri pe care Clinica Lus Fly dorește să le prezinte în mod clar:
1. Punctul de plecare al evaluării chirurgicale este întotdeauna percepția defectului estetic expus de pacient și imaginea pe care ar dori să o aibă despre sine.
2. Ulterior, chirurgul va avea sarcina să evalueze structurile abdominale ale pacientului, gradul afecţiunii și zona care trebuie tratată.
3. În continuare, chirurgul va prezenta o idee precisă asupra rezultatului pe care îl poate obține pacientul și realizarea sa efectivă, pentru a face operațiunea maximă cât mai transparentă posibil, pentru a evita orice dezamăgire.
4. Vor fi apoi colectate toate informațiile necesare privind istoricul sănătății pacientului și vor fi evaluate cunoştinţele despre patologiile care ar putea reprezenta un risc pentru intervenție.

Examenele necesare pentru o intervenţie de abdominoplastie:

În pregătirea pentru intervenţia de abdominoplastie, clinica noastră este recomandă cu tărie să se să întrerupă administrarea de medicamente antiinflamatoare și fumatul cu cel puțin 15 zile înainte.
Vor fi apoi efectuate examinările preoperatorii: electrocardiograma și radiografia toracică. În același timp, va începe profilaxia cu antibiotice cu o zi înainte de intervenție și va continua timp de o săptămână.
În final vă vor fi luate fotografii care vor documenta starea pacientului înainte de intervenția chirurgicală.

Intervenţia chirurgicală de abdominoplastie

Cum se efectuează intervenţia de abdominoplastie

Există două tipuri de intervenție și, în funcție de gravitate, pot fi efectuate:
• O mini-abdomenoplastie
• O abdominoplastie
Înainte de a face o evaluare a cantității de piele în exces, chirurgul desenează liniile de incizie pe abdomenul pacientului.
Operația de abdominoplastie se efectuează sub anestezie locală (epidurală) prin sedare sau anestezie generală, în funcție de necesități, care sunt întotdeauna stabilite în întâlnirea anterioară. După ce pielea este incizată, țesuturile sunt desprinse până la benzile musculare și apoi la arcurile costale. Chiar și buricul este incizat și lăsat în loc, pentru a fi repoziționat după tracțiunea pielii și a adaosurilor.
În abdominoplastie, îndepărtarea pielii și a grăsimii este efectuată cu pacientul în poziție semi-flexată. În continuare sunt suturate toate planurile până la piele și sunt poziționate drene.
La final se aplică un bandaj de compresie.
Intervenția are o durată medie de aproximativ trei ore, care poate suferii variații în funcție de intervenția care trebuie efectuată.

După operația de abdominoplastie

Recomandări după intervenţia de lifting abdominal

După o abdominoplastie este necesară o spitalizare de una sau două zile, ceea ce implică repaus absolut la pat. Vor fi necesare mai mult sau mai puțin 4 pansamente. Mai târziu veţi putea începe să mergeți, încercând să nu întindeţi prea mult cicatricea și pielea.
Vă recomandăm să dormiți în poziţie supină timp de cel puțin 3 săptămâni; în aceeași perioadă de timp, pacientul trebuie să-și păstreze picioarele în mișcare, pentru a evita complicațiile embolice ale trombilor.
De asemenea, sugerăm utilizarea ciorapilor de compresie graduală, care să fie purtaţi în următoarele două săptămâni. Dacă în timpul intervenției chirurgicale este reconstruit, de asemenea, peretele abdominal, ciorapii trebuie purtați timp de cel puțin 6 săptămâni.
Punctele de sutură făcute în timpul abdominoplastiei sunt îndepărtate la aproximativ 15 zile după operație. După eliminarea punctelor, veți putea face din nou duș complet, în timp ce pentru sport va trebui să așteptați cel puțin 6-8 săptămâni.
În fine, expunerea la soare poate să se facă la aproximativ 30 de zile după intervenția chirurgicală, aplicând pe cicatrice o protecție solară cu ecran complet.
Fiecare specialist din Clinica Lus Fly va fi, însă, cât mai precis cu privire la sugestii și indicații în funcţie de intervenția personală, precum și pentru orice informații și solicitări suplimentare de la pacient.