Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Reconstrucția sânului prin mamoplastia de augmentare

Printre cele mai solicitate intervenții chirurgicale plastice ale femeilor, se află tocmai augmentarea sânilor, capabilă să rezolve una dintre problemele majore legate de sexul feminin: aceea a sânului.
Pentru mărirea sânilor, mamoplastia de augmentare a sânilor este cea mai bună intervenție. Datorită inserției implanturilor de sân sub glanda sau mușchiul pectoral, mastoplastia de augmentare permite creșterea volumului sânului, îmbunătățindu-i forma, simetria și proporțiile.
În prezent, datorită progreselor enorme în chirurgia mamară, este posibilă alegerea formei protezei care poate fi rotundă sau anatomică ("picătură"), cu o suprafață netedă sau texturată ("rugoasă"), în gel de silicon sau din alte materiale. Alegerea protezelor care urmează să fie utilizate în fiecare caz în parte este efectuată, după un interviu aprofundat, pe baza așteptărilor personale ale pacientei.
Pentru alegerea celei mai potrivite proteze, sunt luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi tipul de rezultat și modelul dorit, precum și caracteristicile anatomice ale pacientei și țesuturilor. În cele din urmă, pentru a garanta un rezultat estetic maxim prin augmentarea sânilor, este important ca protezele să nu depășească lățimea glandei, altfel proteza poate fi vizibilă. Nu este surprinzător că sunt luate în considerare și evaluate, de asemenea, lățimea umerilor și a toracelui.

Mastoplastica additiva

Reconstrucția sânului prim mamoplastia de augmentare

Înainte de operația la sân

Înainte de a se supune la o intervenție chirurgicală pentru reconstrucţia sânului, este esențial un interviu inițial cu chirurgul plastic pentru a clarifica așteptările, nevoile și rezultatul care trebuie atins.
Sunt necesare întotdeauna analize de sânge, o electrocardiogramă și o ecografie mamară, care vor fi evaluate de chirurgul nostru și de anestezist cu câteva zile înainte.
Cu cel puțin 10 zile înainte de mamoplastie, evitați administrarea aspirinei sau a derivaților de aspirină. Orice alt medicament administrat în mod normal trebuie comunicat medicului.

Pacienta trebuie să nu mănânce din seara precedentă (cină ușoară înainte de ora 22.00), evitând, de asemenea, să bea apă timp cu cel puțin 6 ore înainte de operația de augmentare a sânilor.

Intervenția de mamoplastie de augmentare

Mamoplastia de augmentare se realizează sub anestezie totală și este necesară o noapte de spitalizare la clinica noastră.
Există în principal trei locații de acces pentru implanturile mamare:
• Pliul submamar: este acea cută mică care se formează sub piept datorită greutății sale
• Periareolar: este situat la punctul de frontieră dintre piele și zona pigmentară a areolei
• Zona trans-axilară: este la vârful inferior al cavității axilare (această tehnică este cea mai puțin utilizată)
Inserarea implantului mamar în mamoplastia de augmentare
• Între mușchiul mare pectoral și țesutul glandular (subglandular). Această intervenție este cea mai puțin invazivă și este de preferat în cazul pacientelor care practică sport, în care mușchiul mare pectoral este supus unor eforturi intense.
• Sub mușchiul pectoral (submuscular). Contracția continuă a mușchiului dată de mișcare permite un masaj constant al protezei care favorizează constituirea unei capsule mai moi și mai puțin groase. În cazul subiecților foarte slabi, conturul protezei este mai puțin vizibil.

După operația de augmentare a sânilor

După operația de augmentare a sânilor, este normală formarea unor hematoame și umflături. Acest lucru se datorează faptului că incizia pielii și detașarea țesuturilor pentru crearea buzunarului care va găzdui proteza provoacă o traumatism în zona tratată. În timpul următoarei săptămâni de la intervenția chirurgicală, este posibil să apară o mică durere și o limitare a mișcării. Este esențial să folosiți un sutien sport timp de cel puțin 30 de zile.
Cu toate acestea, rezultatul pare plăcut deja din primele zile după operație și se îmbunătățește zi de zi, cu o formă apreciabilă și cu aspect natural.
Mica cicatrice făcută pentru accesul protezei va avea tendința de a se subția și decolora, devenind din ce în ce mai puțin vizibilă până când dispare.
În cele din urmă, amintim că, de câţiva ani, implanturile mamare au o garanție nelimitată în timp, și nu mai trebuie să fie înlocuite după 10/12 ani.