Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Obiectivele mamoplastiei de reducţie 

Spre deosebire de cea de augmentare, funcția principală a mamoplastiei de reducţie este de a reduce dimensiunea sânului, făcându-l mai înalt și mai tonic. Motivele sunt, în principal, estetice, pentru a îmbunătăți aspectul excesiv de voluminos și/sau lăsat al sânului și funcționale, cum ar fi reducerea simptomelor de durere, senzația de disconfort la nivelul sânilor, umerilor, gâtului și a porțiunii superioare a coloanei vertebrale.
Un sân plin și ferm, de fapt, este asociat de obicei cu o figură tânără e proaspătă, care exercită întotdeauna o puternică atracție sexuală. În schimb, un volum excesiv al sânului (hiperplazie sau gigantomastie) nu este doar o problemă estetică, dar, de cele mai multe ori, duce la frecvente probleme psihologice și la tulburări enervante pentru femei (defecte de postură, dureri de spate și articulații, scolioză).
Există, de asemenea, condiții frecvente de hipertrofie, cazuri în care vă recomandăm să efectuaţi această intervenție:
• Hipertrofia pură: datorată creșterii glandei și, prin urmare, mai frecventă la adolescente
• Hipertrofia mixtă: componenta glandulară este infiltrată abundent de țesut adipos și, prin urmare, tipic la femei după naștere
• Hipertrofie adipoasă: asociată cu obezitatea sau excesul de greutate

mastoplastica riduttiva

Înainte de operația de mamoplastie de reducţie

Înainte de a începe operația de reducere a volumului sânului, este necesar să se efectueze o examinare precisă a specialistului în timpul căreia chirurgul nostru va măsura dimensiunea, forma și poziția sânilor, areola și mamelonul și va examina calitatea și caracteristicile țesuturilor mamare pentru a identifica gradul de hipertrofie a sânului și alegeți tehnica chirurgicală care va permite să vă dați sânului un volum adecvat și o formă armonioasă, cu o urmă redusă a cicatricilor.
În timpul vizitei, chirurgul va trebui să evalueze starea de sănătate actuală și anterioară a pacientului, pentru a exclude prezența unor complicații precum tensiune arterială ridicată, probleme de coagulare sau vindecare, ceea ce ar putea compromite rezultatul final al operației. De asemenea, va oferi informații despre tipul de dietă care trebuie urmată înainte și după intervenție și despre posibilitatea de a lua medicamente, alcool și țigări.

Intervenţia de mamoplastie de reducţie

LMamoplastia de reducţie poate dura de la 60 de minute la 4 ore, în funcție de persoana și de operația care trebuie efectuată. Având în vedere formalitățile birocratice de utilizare a sălii de operație, timpul de anestezie și controlul postoperator liniștit, invităm pacientele să rămână peste noapte, pentru a monitoriza recuperarea în liniște completă.

Tehnica noastră chirurgicală, care este, în prezent, cea mai populară pentru reducerea sânilor, își ia numele de la chirurgul care a descris-o pentru prima oară în 1989, doamna Lejour, o femeie chirurg plastic foarte cunoscută din Bruxelles, Belgia. Aceasta este o tehnica cu cicatrice scurtă, care permite reducerea sânului prin practicarea doar a unei incizii în jurul mamelonului și a uneia verticale sub aceasta, atât de redusă încât poate fi ușor ascunsă chiar și de un bikini mic.

Prin aceste incizii sunt îndepărtate pielea și eventualul exces de grăsime, precum și o parte din glanda mamară, în cantități astfel încât să se obțină o proporție apreciabilă. Sânul este apoi remodelat, astfel încât rezultatul să fie în armonie cu silueta dvs. iar apoi areola este repoziționată în virtutea noilor dimensiuni.

În cazurile extreme de gigantomastie, unde dimensiunea sânului necesită folosirea unor tehnici mai invazive, este posibil să rezulte o cicatrice de-a lungul pliului submamar, iar chirurgul va recomanda una sau mai multe nopți de spitalizare în clinică pentru a putea monitoriza mai bine primele 24 de ore postoperatorii.

După intervenţia de mamoplastie de reducţie

În cele 48 de ore care urmează intervenţiei de mamografie de reducţie, pacienta trebuie să rămână în repaus complet. În primele două zile pot apărea umflături și echimoze în jurul regiunii tratate. Rareori pot apărea sângerări, infecții, cicatrici cheloide și modificări ale sensibilității areolei și mamelonului (în special la pacientele fumătoare) și dificultăți în alăptarea viitoare. Pornind de la a treia zi, se poate relua o viață normală, dar evitând activități intense, saune, băi turcești și expunerea la soare. După 7-10 zile, se va putea relua munca, dar numai dacă nu este
excesiv de obositoare. La trei săptămâni după intervenţia chirurgicală, se pot relua treptat toate activitățile normale, inclusiv sportul.