Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Rinoplastia

Operația de rinoplastie este efectuată pentru a remodela structura osoasă și cartilaginoasă a nasului și pentru a-i da proporții mai armonioase, însă scopurile estetice nu pot
să fie separate niciodată de cele funcționale. În orice caz, în prezent această intervenție este mult mai puțin invazivă decât în ​​trecut și chiar și recuperarea post-chirurgicală este mai rapidă, datorită noilor tratamente cu acid hialuronic.
Când vine vorba de rinoplastie, există convingerea generală că aceasta este o intervenție care vizează, în majoritatea cazurilor, numai îmbunătăţirea unui aspect al nasului, dar obiectivul principal al intervenției, pentru Clinic LUS Fly, trebuie să fie întotdeauna acela de a respecta și, dacă este posibil, de a îmbunătăți funcția respiratorie, în perfectă armonie cu o perfecţionare estetică: un nas armonios și natural, cu proporții și unghiuri corecte, care să poată funcționa optim.

Procedura de rinoplastie este programată în funcție de problema care trebuie rezolvată:

- Septoplastia: intervenție care corectează problemele funcționale care împiedică activitatea respiratorie, în care chirurgul intervine numai la nivelul septului;

- Rinoseptoplastia: intervenţie care corectează volumul și forma nasului, dar și a problema funcțională, drept pentru care chirurgul va opera atât pe piramida nazală, cât și pe sept sau în zone limitate, cum ar fi vârful nasului sau nările, piramida, columela;

- Rinoplastia crescută: este mai puțin solicitată și se aplică pacienților care au nevoie de ea pentru a mări volumul nasului după o traumatism nazal cu resorbția consecutivă a cartilajelor.

Pregătirea pentru chirurgia rinoplastică

În timpul vizitei preliminare, pacientul va putea să-și exprime exigenţele estetice, iar chirurgul nostru va avea sarcina de a evalua structurile osoase, septul, membranele mucoase, funcția respiratorie, pielea și anexele, profilul și raportul dintre structurile feţei. Aceasta este singura modalitate de a furniza informații complete și exacte cu privire la succesul intervenției și la rezultatele care pot fi obținute.
Vor fi folosite, de asemenea, programe computerizate pentru a oferi pacientului o idee foarte apropiată de realitatea rezultatului final al intervenției sale.
De asemenea, este importantă evaluarea grosimii pielii, care ar putea limita intervențiile la nivelul vârfului: o piele groasă nu permite obținerea unui vârf de nas foarte subțire. Vor fi explicate metodele de intervenție, parcursul postoperator, examinările și investigațiile care urmează să fie efectuate înainte de a începe intervenţia.
Chirurgul va investiga, de asemenea, eventualele patologii de care suferă pacientul și în legătură cu familia, pentru bolile ereditare.

Testele necesare înainte de intervenţia la nas

Înainte de intervenție, este esențial să se efectueze o tomografie computerizată (CT) a sinusurilor paranazale, prin care pot fi evaluate corect toate structurile anatomice care condiționează o respirație bună. De asemenea, vor fi necesare examene de sânge și instrumentale, cum ar fi electrocardiograma, radiografia toracelui, abținerea de la utilizarea medicamentelor antiinflamatorii care reduc timpul de vindecare și cresc riscul de sângerare.
În plus, va fi necesară suspendarea sau cel puțin reducerea fumatului, care reduce vascularizarea țesuturilor și împiedică vindecarea. Sunt considerate contraindicații la intervenție: răcelile sau gripele contractate în zilele anterioare intervenției, menstruația.

Chirurgia plastica nazală: zilele intervenției

Operația de reconstrucție a nasului se realizează sub anestezie generală și numai corecțiile foarte mici se vor efectua sub anestezie locală și se pot face în două moduri:
• Rinoplastia închisă: aceasta implică realizarea de mici incizii în interiorul nasului cu acces din nări, prin care chirurgul are posibilitatea de a interveni pe oase și pe cartilaj modificând structura scheletului.
• Rinoplastia deschisă: mai invazivă decât tehnica "închisă" și rezervată pentru corecții mai complexe, rinoplastia deschisă se realizează prin incizia din exterior a segmentului de cartilaj care separă nările (columela). În acest mod chirurgul poate controla mai direct rezultatul intervenției.
Operația are o durată medie de o oră, dar poate varia de la minim o jumătate de oră până la maximum 2/3 ore și, în multe cazuri, este necesară o noapte de spitalizare.

Fazele după rinoplastie

La sfârșitul procedurii sunt aplicate puncte interne de sutură și suporturi semi-rigide pe partea din spate a nasului care vor permite remodelarea țesuturilor și un plasture la nivelul vârfului. Acestea vor fi eliminate după aproximativ o săptămână, în timp ce tampoanele la nări după 24 de ore.
Edemul, adică tumefierea și echimozele cauzate de operație, poate fi localizat atât la nivelul nasului, cât și în zona perioculară și a obrajilor și poate dura în medie aproximativ zece zile. În această perioadă poate fi reluată activitatea lucrativă, evitând efortul, mișcările bruște și schimbările excesive de temperatură, precum și greutatea ochelarilor. Este recomandată utilizarea lentilelor de contact. Reluarea unei activități fizice intense poate avea loc, însă, după 2/3 săptămâni.

Vindecarea osoasă și a cartilajului durează de obicei 7/8 zile, timp în care nasul este protejat de o apărătoare rigidă; după această perioadă sunt necesare încă zece zile pentru recuperarea funcționalității normale a mucoasei nazale.
Este cunoscut faptul că acidul hialuronic este o substanță prezentă în mod normal în țesuturile noastre, esențială pentru elasticitatea lor; caracteristica prețioasă a administrării prin nebulizări este însă aceea de a face imediată disponibilitatea sa la nivelul mucoasei nazale. Pentru a recâștiga capacitatea respiratorie completă, sunt suficiente, de obicei, 15/20 zile de nebulizări zilnice, începând de la a treia zi după operație.