Este o modalitate de a măsura gradul de chelie la bărbaţi.
Scara Norwood este o modalitate de a măsura gradul de chelie la bărbaţi și este standardul general acceptat atunci când descrie căderea părului în general.

Scala Norwood - Etapa 1
Recesiune minimă sau lipsă a liniei de păr, prin urmare nu este nevoie de tratament. Dacă nu aveți o istorie familială de chelie, nu aveţi motive să vă faceți griji. Dacă există o istorie familială de chelie la bărbaţi, este posibil să doriți să monitorizați îndeaproape situația și să decideți momentul potrivit pentru tratament.

Scara Norwood - Etapa 2
Zone de recesiune triunghiulare și tipic simetrice în zona temporală anterioară. Căderea părului rămâne în fața unei linii de câțiva centimetri în fața urechilor. Părul cade și poate deveni mai puțin dens în partea din față centrală a scalpului. Primele semne de chelie devin evidente.

Scala Norwood - Etapa 3
Aceasta reprezintă cel mai scăzut nivel de pierdere a părului considerat suficient pentru a fi numit chelie conform Norwood. Cea mai mare parte a scalpului în această fază prezintă o recesiune simetrică profundă care se manifestă pe tâmplele goale sau slab acoperite cu păr. La apogeul etapei 3, coroana este adăugată deoarece este un eveniment comun cu vârsta. Căderea părului este în principal din vârf, cu recesiune limitată la frontul temporal anterior.

Scala Norwood - Etapa 4
Recesiunea din zonele temporale anterioare este mai severă decât la etapa 3. Există o lipsă pronunțată a părului pe coroană. O bandă de păr moderat densă care se extinde peste partea superioară separă cele două zone de cădere a părului între frontul temporal și coroană. Această bandă face legătura între zonele acoperite de păr de pe lateralele capului.

Scala Norwood - Etapa 5
În faza 5 pierderea părului în regiunea superioară este încă separată de regiunea temporală anterioară, dar divizarea este mult mai puțin distinctă. Banda de păr care se extinde prin coroană este vizibil mai îngustă și mai subțire. Pierderea părului la nivelul vârfului și a regiunilor frontale este mai mare. Când sunt văzute de sus, etapele 5 până la 7 arată părul rămas pe părțile laterale și pe spate ca o formă de potcoavă particulară.

Scala Norwood - Etapa 6
Podul de păr care mai înainte traversa coroana a fost pierdut cu doar câteva fire de păr răspândite. Regiunile frontale și superioaree sunt acum unite într-o singură zonă. Pierderea părului pe laterale s-a extins ulterior.

Scala Norwood - Etapa 7
Aceasta este cea mai avansată sau cea mai severă formă de cădere a părului. Numai o bandă îngustă de păr, în formă de potcoavă, supraviețuiește pe părțile laterale și spatele capului și mai puțin deasă decât înainte. La partea din spate a capului, părul este rar, cu un semicerc pe ambele urechi.

Vezi infografic