Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Transplant de păr la femei

Credem că pierderea părului și chelia sunt vizibile doar la bărbați, dar multe femei se plâng că le cad părul sau că se subțiază. Căderea părului la femei și la bărbați are o parte comună: există un motiv medical de bază pentru pierderea părului la ambele sexe. Chelia care apare în legătură cu stresul, sarcina, medicamentele sau anumite boli se vindecă singură, într-un timp scurt, când motivul declanșator dispare și pacientul își recuperează părul.

Cauze frecvente ale căderii părului la femei: 

Alopecia androgenetica: căderea părului cu cauză ereditară, cu un model tipic de subțiere pe scalpul central. Acesta este cel mai frecvent tip de pierdere a părului. Apare la circa 20% dintre femei.

Alopecia Areata: o boală recurentă cu cauză necunoscută care determină o pierdere neregulată a părului de pe scalp și/sau sprâncene.

Telogen Effluvium: o afecțiune care cauzează căderea părului de pe tot scalpul, poate fi cronică, dar poate fi și acută după un eveniment stresant, cum ar fi febra ridicată, deficiența nutrițională severă și pierderea cronică de sânge din cauza menstruației severe.

Sindromul Loose Anagen: o afecțiune care cauzează căderea părului înainte ca ciclul normal de creștere să se fi încheiat. Părul poate cădea prin pieptănare sau periere normală.

Alopecia de tracțiune: coafurile care presupun multă tensiune și tragerea părului pot provoca, în timp, daune permanente la nivelul părului și al scalpului și pot duce la pierderea părului.

Substanțe chimice: aunele substanțe chimice utilizate în styling-ul pentru păr pot provoca, în timp, daune permanente la nivelul părului și al scalpului și pot duce la pierderea părului.

Tricotilomania (smulgerea compulsivă a părului): o persoană se simte obligată să-și rupă părul într-un mod obișnuit sau bizar, ducând la alopecie de tracțiune și la pierderea permanentă a părului.

Alopecie cicatrizantă: pierderea părului cauzată de cicatrizarea zonei scalpului. Alopecia cicatrizantă implică în general partea superioară a scalpului și apare predominant la femei. Condiția apare frecvent la femeile afro-caraibe și se crede că este asociată cu împletiturile strânse a părului. O formă de alopecie cicatrizantă poate apărea și la femeile aflate în postmenopauză, asociată cu inflamația foliculilor părului și cicatrizarea ulterioară.

Hipotiroidismul: deficiența tiroidiană poate fi asociată cu subțierea, pierderea părului în mod neuniform.

Sarcina: modificările hormonale și stresul din timpul sarcinii pot cauza căderea temporară a părului.

Tratament împotriva căderii părului la femei

Transplantul de păr este aproape întotdeauna o alegere chirurgicală pentru o femeie. Procedura are o rată ridicată de succes la femeile cărora le cade părul, iar marea majoritate a femeilor sunt foarte mulțumite de rezultate.

Cu toate acestea, nu toate femeile sunt bune candidate pentru transplantul de păr. Din moment ce, de obicei, avem de-a face cu femei care au doar o diluție sau care își pot ascunde pierderea, se întâmplă rar să apară ceva după tratament. Desigur, vă vom sfătui altfel dacă vom considera că nu este adecvat pentru cazul dvs. Unele femei sunt mai potrivite pentru tratamentul chirurgical pentru căderea părului decât altele (și unele nu sunt candidate potrivite deloc). Vom face tot posibilul pentru a vă oferi o imagine cât mai realistă posibilă, despre tipul de rezultat pe care îl puteți aștepta de la tratamentul dvs.

Despre chirurgie

Există o tehnică, numită microtransplant de păr FUE, utilizată în transplantul de păr la femei. Această tehnică constă în extracția unităților foliculare în mod individual de la partea donatoare și implantarea acestora în zonele solicitate cu ajutorul unui punch. Deoarece femeile au șuvițe de păr mai subțiri, diametrul poansonului ales este între 0,6 și 0,75 mm.

Dacă numărul de transplanturi care urmează a fi transplantat este mai mic de 2000 și transplantul este efectuat mai mult pe zona liniei frunții, nu este necesar ca partea respectivă să fie rasă complet, doar partea donatoare este rasă sub forma unei fisuri mici între cele două urechi în partea de sus a cefei.

Dacă numărul de grefe depășește 2000 și zona de transplant se află în partea de sus, poate fi necesar ca zona să fie rasă complet. Cu siguranță, decizia finală este luată în timpul examinării.

Dacă alegeți să faceți un transplant de păr în Turcia, trebuie să stați în Istanbul 3 zile; vă puteți întoarce la muncă după 2 zile de la intervenție și vă puteți relua viața așa cum doriți.

Căderea părului la femei poate fi trecută cu vederea, fiind considerat un fenomen "normal". Căderea treptată a părului este adesea asociată cu îmbătrânirea. Pierderea temporară a părului este adesea asociată cu sarcina. Foarte des, femeile suferă de căderea părului care "este moștenită".

Căderea părului la femeie nu ar trebui niciodată considerată "normală"; totuși, cauza ar trebui urmărită până la stabilirea unui diagnostic. Printre numeroasele cauze ale căderii părului la femei, doar unele cum ar fi îmbătrânirea, modificările hormonale asociate cu sarcina și pierderea ereditară a părului pot fi considerate "normale". Tratamentul este disponibil pentru căderea părului din cauza acestor condiții, iar tratamentul trebuie luat în considerare atunci când căderea părului afectează calitatea vieții femeii.