Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Sprâncenele sunt o parte caracteristică a feței umane.

Caracteristicile naturale și armonice ale unei fețe sunt secretul frumuseții umane, motiv pentru care fiecare persoană caută o față frumoasă și atractivă, fără defecte. Sprâncenele sunt considerate unul dintre aceste semne estetice de frumusețe pe fața omului, în special pentru femei. Orice defect al acestora, cum ar fi lipsa densității părului sau spațiile goale, le oferă o viziune nenaturală, iar persoana va căuta o soluție rapidă și durabilă pentru a reface aspectul normal și pentru a reveni la rutină care poate fi afectată de astfel de probleme.

Transplantul de sprâncene în Turcia este soluția finală a acestei probleme care poate fi lipsa densității sau un țesut foarte subțire sau cicatrizant care lasă spații goale sau chiar absența totală a sprâncenelor din motive genetice sau alte condiții.

Cauzele căderii sprâncenelor care necesită operația de transplant

  • Cea mai frecventă cauză a căderii părului la femei este extracția excesivă, care provoacă în timp leziuni permanente foliculului pilos, care cauzează cicatrici și duce la pierderea completă a creșterii părului.
  • Un motiv pentru căderea sprâncenelor este desenarea acestora cu un creion. Unele femei desenează sprâncenele cu un creion și sau le vopsesc pentru a da o intensitate mai mare. Dacă nu elimină efectele vopselei, intervine pierderea părului sprâncenelor.
  • Îmbătrânirea naturală este, de asemenea, un alt motiv. Părul persoanelor de 50 - 60 se subțiază chiar și în zona sprâncenelor.

În timp ce unii pacienți doresc să facă un transplant de sprâncene pentru a îmbunătăți caracteristicile lor faciale, alții vor să și le refacă întrucât le-au pierdut în urma unor arsuri sau din cauza unor tratamente medicale precum radiațiile și chimioterapie.

Pentru alții, căderea sprâncenelor poate avea o cauză genetică. Sprâncenele sunt foarte subțiri sau pot exista spații goale în sprâncene sau chiar absența acestora complet. Căderea sprâncenelor poate fi asociată cu alopecia și alte boli sistemice, cum ar fi tulburările tiroidiene. Toate aceste tulburări și probleme provoacă o pierdere parțială sau totală a sprâncenelor care determină persoana să se gândească la o soluție radicală și finală, respectiv un transplant de sprâncene în Turcia.

Trebuie să amintim faptul că putem recomanda transplantul de sprâncene numai după ce situația a fost analizată și diagnosticată de către personalul medical competent pentru transplantul de păr din Istanbul.

Caracteristicile sprâncenelor

Există mai multe caracteristici ale sprâncenelor. Prima caracteristică este aceea că porii ies din pori cu un unghi atât de acut care duce la creșterea plată pe suprafața pielii. Acest lucru este în contrast cu părul scalpului, unde unghiul dintre păr și scalp este de 45 de grade.

A doua caracteristică este că părul sprâncenelor crește ca niște șiruri individuale, fiecare bulb conține doar un fir de păr și, în afară de cap, unde bulbii din firul de păr 2-3-4.

A treia caracteristică este că părul sprâncenelor are un ciclu de creștere foarte scurt. Acest lucru înseamnă că părul pentru sprâncene crește doar în aproximativ patru luni înainte de a încetini și apoi cade. În schimb, părul scalpului are un ciclu de viață de la 3 până la 7 ani, astfel încât părul poate crește mult mai mult.

Aspectele pe care trebuie să le luăm în considerare la creșterea părului pentru sprâncene:

Există două puncte importante de care ținem cont atunci când facem sprâncenele:

  1. Urmărim tendința de creștere naturală a părului în timpul transplantului pentru a obține un aspect natural deoarece unghiul de creștere a sprâncenelor este diferit de unghiul de creștere al părului scalpului și acesta este un punct important pentru a obține aspectul natural.
  2. În momentul transplantului, trebuie să alegem bulbii individuali de utilizat pentru că, așa cum am spus, caracteristica sprâncenelor este că din fiecare bulb iese un singur păr și, pentru a garanta un transplant de sprâncene de succes, trebuie să ținem cont de această caracteristică.

Iată câteva răspunsuri și explicații la întrebările care ar putea să apară cu privire la transplantul de sprâncene

Întrebări și răspunsuri

Care este numărul de foliculi necesari pentru transplantul de sprâncene?

Nu există un număr fix, dar numărul variază în funcție de situația în care numărul necesar pentru a acoperi cicatricea sau spațiile goale din sprâncene este diferit de numărul necesar pentru a restabili grosimea sprâncenelor. În general, implanturile de sprâncene consumă 50-400 de bulbi pe sprâncene.

Cât durează transplantul de barbă?

Este nevoie de 3-4 ore în funcție de situație, numărul de bulbi și zona care trebuie acoperită.

Care sunt fazele pentru transplantul de sprâncene?

Transplantul de sprâncene la Centru este definit ca fiind o procedură simplă.

  1. Crearea sprâncenei este efectuată de către echipa medicală a centrului din Istanbul ținând cont de dorința pacientului, pentru a avea un aspect plăcut și natural al feței.
  2. Foliculii sunt recoltați din zona donatoare, care se află pe spatele sau pe partea laterală a capului. Preferăm să luăm grefe din zona din spatele urechii, unde părul este subțire, similar cu caracteristicile sprâncenelor folosind tehnica FUE, ca și pentru implantarea scalpului.
  3. Vom alege doar bulbii individuali asemănători cu natura sprâncenelor. Apoi vom deschide canalele din zona sprâncenelor, care vor fi implantate cu atenție pentru a fi într-un unghi ascuțit pentru o creștere naturală a părului.
  4. Apoi, foliculi vor fi implantați în zonele de recepție. Transplantul începe din zona cea mai apropiată nazală și apoi până la partea superioară a sprâncenelor. La final, veți observa o confirmare rapidă a formei rezultate din operația de transplant de sprâncene care a atins acoperirea și densitatea necesare.

Care sunt efectele colaterale ale transplantului de sprâncene?

Am specificat faptul că transplantul de sprâncene este o operație simplă și, prin urmare, efectele secundare sunt foarte simple și se limitează la câteva cruste mici care înconjoară părul plantat, iar zona se umflă și se înroșește în următoarele 5 zile după operație. După 3 zile, acestea se vor diminua.

Care este soarta părului transplantat în perioada de după transplantul de sprâncene?

Părul transplantat va cădea după 3 sau 4 săptămâni, ceea ce reprezintă o parte normală a ciclului părului și va crește apoi în a patra lună după implantare. În următoarele 6 luni, densitatea sprâncenelor va crește treptat.

Când pot să mă întorc la muncă și la viața mea normală după transplantul de sprâncene din Turcia?

Perioada de recuperare după transplantul de sprâncene din Turcia variază de la 5 la 7 zile. După 5 zile, vă puteți relua viața normală fără a avea simptome sau probleme care să vă împiedice activitatea.

Care este modul ideal pentru a îngriji sprâncenele după vindecare și după rezultate?

Atunci când creșterea părului este completă, părul transplantat nu mai poate fi smuls pentru că ar încetini procesul de creștere în timp și poate duce la rezultate negative. Cel mai important este să tăiați foliculul pilos care crește uniform cu restul sprâncenelor. Având în vedere că grefele provin din scalp, ar trebuie tăiate de obicei o dată la două săptămâni.

Cât costă intervenția de transplant de sprâncene la Centrul de transplant de păr?

Costul pornește de la 1500 euro și variază de la caz la caz.

Care este hotărârea privind sprâncenele?

Foarte multe persoane se întreabă care este regula transplantului de sprâncene și dacă există o scuză legitimă pentru acesta.
Într-adevăr, transplantul de păr, sprâncene și păr scalp și alte tipuri stau la baza corectării defectelor din naștere sau boală, așa cum a fost afirmat în decizia Islamic Fiqh Academy:

Este permisă intervenția chirurgicală plastică necesară care are rolul de a corecta defectele congenitale sau emergente (dobândite) din arsuri, accidente, boli și altele, inclusiv transplantul de păr în caz de cădere, în special pentru femei.