Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Tehnica FUE

Transplantul de păr cu tehnica F.U.E reprezintă autotransplantul de păr. Foliculii de păr sunt extrași unul câte unul din zona donatoare (ceafă) cu un instrument special (stilou) și sunt implantați direct în locul în cauză. Această metodă se bazează pe extracția unităților foliculare din zonele denumite zone donatoare care sunt rezistente la factorii care cauzează pierderea părului, și apoi sunt transferate în zonele cu păr alb sau fără păr denumite părți destinatare cu instrumente speciale și fără a lăsa semne sau cicatrici așa cum se întâmpla cu metodele vechi folosite. În trecut, transplantul de păr însemna îndepărtarea unei părți din scalp, cu bandaje și fire chirurgicale care lăsau cicatrici dureroase. Această tehnică este nedureroasă, iar vindecarea se face după 7-8 zile de transplant de păr.

Trapianto capelli F.U.E

Cele 7 faze ale transplantului

1. Consultație: aceasta este faza în care medicul stabilește planul de operație a pacientului și creează designul locului unde se va implanta părul.
2. Pregătire: această fază include procedurile de sterilizare a locului de intervenție și aplicarea de anestezice locale.
3. Extracție: procedura de extracție a foliculilor din zona donatoare a pacientului.
4. Incizii: acesta este procesul de creare a grefelor. Inciziilor se vor face urmărind direcția părului existent.
5. Transplant: acesta este procesul de poziționare a grefelor în locul de implantare cu un unghi corect comparativ cu direcția părului.
6. Procese postoperatorii: această fază include pansarea și tratamentul PRP pentru a accelera procesul de vindecare a zonei implantate.
7. Tratament postoperatoriu și spălarea părului: acesta este procesul de spălare care se va efectua timp de 15 zile. Atât zona donatoare cât și zona de implantare vor fi sensibile în această perioadă, prin urmare, trebuie să vă spălați cu grijă.

Durata intervenției

În funcție de numărul de grefe necesare pentru tipul de chelie, durata variază în medie între 4 și 6 ore.

Postoperatoriu

La două zile după operație, părul poate fi spălat. Apariția crustelor de la baza bulbilor transplantați este ceva natural: în câteva zile acestea vor cădea. După 24 de ore, pacientul se poate întoarce la activitățile sale normale de lucru.

Avantajele tehnicii FUE

  • Transplantul de păr poate avea un aspect mai natural și mai dens.
  • Este o soluție permanentă pentru tratarea căderii moderate/severe a părului.
  • Este o tehnică confortabilă creată pentru a garanta pacienților un disconfort minim, fără a lăsa cicatrice externe după procedură.
  • Tehnica transplantului de păr FUE oferă pacienților o vindecare mai rapidă; pot reveni la rutina lor de zi cu zi și pot călători a doua zi după intervenție.
  • Având în vedere planul corect al intervenției, nu se vor produce pagube în zona donatorului și nici o schimbare a aspectului nu va fi vizibilă chiar și după mai multe operații.
  • 98% dintre grefe vor crește ca părul normal.