Adresă:

Clinic Lus Fly, 34394, Istanbul, Turchia, (+905524377846)

Ce este PRP (Plasmă bogată în plachete)?

Plasma bogată în plachete (PRP) este o plasmă concentrată în sânge care conține aproximativ trei până la cinci ori numărul de trombocite din sângele circulant normal. În plus, conține factorul de creștere derivat din plachete (PDGF), factorul de creștere al endoteliului vascular (VEGF), factorul de creștere transformant (TGF) și alte proteine ​​bioactive care favorizează vindecarea rănilor și, eventual, creșterea părului.

Tehnologia PRP (Platelet Rich Plasma), care este o tehnică nouă, este acum oferită în domeniul restaurării părului. PRP este o soluție alternativă non-chirurgicală care poate ajuta și ajută în lupta împotriva pierderii și subțierii părului. PRP poate fi efectuată împreună cu procedura de transplant de păr sau ca un tratament independent, care include o densitate crescută a părului și durează aproximativ 45 de minute.

În prezent suntem capabili să creștem de 5 ori factorii de creștere, care se găsesc în mod natural în sângele pacientului, prin rotirea întregului sânge într-o centrifugă.

PRP este un tratament excelent pentru bărbații și femeile care luptă împotriva pierderii și subțierii părului. Beneficiile PRP includ creșterea densității firelor de păr, diminuarea pierderii părului și inversarea miniaturizării.

Cum se efectuează tratamentul?

PRP - (plasmă bogată în plachete) este o alternativă non-chirurgicală pentru a ajuta împotriva pierderii părului. Întreaga procedură durează aproximativ 45 de minute până la o oră și este o metodă non-invazivă.

Planul de tratament implică prelevarea unei cantități mici de sânge care este apoi centrifugată într-o centrifugă timp de 14 minute. Între timp scalpul este dezinfectat, se aplică o cremă paralizantă topică și se efectuează un derma-roller.

Odată ce plachetele și factorii de creștere sunt separați, se utilizează un ac cu dimensiuni foarte mici (o dimensiune similară cu un ac de Botox™) pentru a injecta factorii de creștere în zonele de subțiere ale scalpului. Apoi ar trebui programată o altă procedură pentru o serie repetată de la 6 până la 8 săptămâni în afară de sesiunea inițială.

Instrucţiuni înainte de tratamentul cu PRP

ÎNAINTE DE TRATAMENTUL cu plasmă PRP (Platelet Rich Plasma)

  • Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră dacă luați vreun anticoagulant, deoarece ar putea reprezenta o contraindicație pentru acest tratament. Aceste medicamente includ Plavix, Coumadin și Heparin.
  • Poate fi utilizat Tylenol/Paracetamol (acetaminofen) dacă cum este necesar înainte de tratament.
  • Dacă luați beta-blocante largi, cum ar fi Inderal (Propranolol), vă rugăm luați legătura cu medicul dumneavoastră, deoarece acest medicament poate fi necesar să fie schimbat un beta-blocant specific înainte de tratament.
  • Dacă este posibil, vă rugăm să vă abțineți sau să reduceţi la minim fumatul cu trei zile înainte și la o zi după tratament. Fumatul poate afecta vindecarea și livrarea oxigenului la scalp, astfel încât rezultatele pot fi îmbunătățite pentru un timp mai îndelungat dacă renunța la fumat înainte și după tratament.
  • Medicamente prescrise (inclusiv medicamente pentru inimă și presiune arterială) trebuie să fie luate așa cum este prescris până în ziua și ziua următoare tratamentului.
  • Reduceți consumul de alcool cu ​​o zi înainte de tratamentul cu PRP.

În dimineața tratamentului

  • Faceţi duș în dimineața tratamentului și spălați-vă foarte bine părul cu șamponul normal. Nu aplicați spray-uri, geluri sau alte produse de styling pe păr. Dacă purtați un sistem de păr, vă rugăm să-l îndepărtaţi înainte șamponare și să nu îl purtați înainte de tratamentele PRP.
  • Vă rugăm să mâncați în mod regulat în dimineața tratamentului și să beți aproximativ 1/2 de litru apă cu cel puțin 2 ore înainte de tratament.
  • LNu este necesară sedarea pentru tratamentele PRP. Cu toate acestea, dacă preferați, puteți primi sedative în timpul procedurii. Deoarece acestea vă pot face somnolenți, nu puteţi să conduceţi singur.

Întrebări frecvente privind tratamentul PRP

Î: Cum funcționează PRP?
R: Folosim PRP pentru a stimula creșterea foliculilor, inversând astfel miniaturizarea firelor de păr (părul subțiat) observată în alopecia androgenă (chelie comună).

Î: Care sunt beneficiile tratamentului PRP?
R: Plasma bogată în plachete oferă o modalitate suplimentară de stimulare a creșterii firelor de păr. în special în cazul persoanelor care nu pot utiliza alte forme de tratament. De exemplu, poate să fie util dacă cineva nu este un candidat la un transplant de păr sau nu poate utiliza finasteridă. Este, de asemenea, utilă în tratarea subțierii coroanei în care un transplant de păr poate să nu fie potrivit.

Î: Care este programul de tratament?
R: Dacă terapia pentru căderea părului cu PRP este adecvată, putem începe tratamentul în momentul consultaţiei. Vom administra următoarele două tratamente la intervale de 6 săptămâni.
Vi se va cere să vă întoarceți după 3 luni. Dacă se constată o îmbunătățire, vor fi administrate tratamentele de follow-up de două ori pe an, în funcție de progresele înregistrate.

Î: Când trebuie să mă aștept să vad rezultatele?
R: Pacienții văd de obicei rezultate în 3-6 luni. Cu toate acestea, timpul de răspuns poate fi variabil.

Î: Cât durează tratamentul PRP?
R: Se face în timpul unei simple vizite în cabinet; aproximativ 30 - 45 de minute.

Î: Pot să mă întorc la rutina mea obișnuită după tratament?
R: Da.

Î: Va funcționa pe o zonă cheală?
R: Este cel mai bine acolo unde există fire de păr care se subţiază.

Î: Cum funcționează tratamentul?
R: Tratamentul cu plasmă bogată în plachete este relativ nou, dar există dovezi anecdotice substanțiale care sunt utile. Vom monitoriza progresul dvs. cu fotografii în serie pentru a evalua rezultatele.

Î: Va funcționa pentru mine?
R: Există un răspuns individualizat la acest tratament cu un spectru de eficacitate. Nu funcţionează în toate cazurile. Pacienții sunt monitorizați pentru a evalua beneficiile terapiei.

Î: Tratamentul este utilizat atât la bărbați, cât și la femei?
R: Da

Î: Cât sânge se recoltează într-un tratament tipic PRP?
R: Cantitatea poate varia pentru fiecare pacient în funcție de amploarea pierderii păr, dar cantitatea standard este de 50 cc.

Î: Mă va durea capul după tratament?
R: Puteţi avea dureri și umflături foarte temporare, dar mulți pacienți nu simt nimic.

Î: Câte injecții sunt făcute pe scalp?
R: Depinde de zonă. Medicul va stabili acest lucru la momentul tratamentului.

Î: Există contraindicaţii la tratamentul PRP?
R: Există unele inconveniente în faptul că este necesar să se ia sânge și ar putea să apară o tumefiere temporară în zona tratată. Plasma bogată în plachete pare să fie extrem de sigur, deoarece utilizăm serul tău, însă nu are succes în creșterea părului în toate cazurile.